Detalii Articol 

Familie - Sanatate

Data adaugare: July 24, 2009 05:07:06 AM
Autor: waaaw.ro
Categorie: Familie - Sanatate

Familie

Familia este elementul de baza al societatii, formata din partenerii uniti prin casatorie legala si urmasii acestora. Familia si familiile au stat si stau la baza organizarii sociale ele mai putand cuprinde si totalitatea persoanelor care au sange comun.
Familia reprezinta si factorul determinant in formarea si educarea copiilor ca si in dezvoltarea lor de la cea fizica si intelectuala pana la dezvoltarea capacitatilor de comunicare si socializare.

Sanatate

Sanatatea reprezinta nivelul si calitatea functionrii tuturor organelor organismului uman. De nivelul sanatatii unei persoane depinde in mare masura capacitatea acesteia de a avea un comportament normal fizic si intelectual. In prezent sanatatea reprezinta un intreg sistem institutionalizat si privat menit sa vegheze la un bun nivel de sanatate acesta fiind un obiectiv important al guvernelor diverse tari. Nivelul ridicat de sanatate asigura si o buna activitate in general a indivizilor unei societati contribuind la o buna functionare a acesteia. 
O lupta continua se desfasoara la nivel mondial in vederea eradicarii sau limitarii efectelor numeroaselor boli ce afecteaza omenirea, numeroase organizatii nationale si internationale fiind implicate major in acest efort.

Familia si sanatatea sunt determinante in societatea actuala avand o influenta majora in nivelul de caliate al cesteia.