Detalii Articol 

Educatie -Invatamant

Data adaugare: July 23, 2009 03:18:03 PM
Autor: waaaw.ro
Categorie: Educatie - Invatamant

Educatia

Totalitatea actiunilor care duc la modelarea si formarea omului ca viitor element al societatii.  Pregatirea individului in sensul educarii sale reprezinta formarea sa in vederea integrarii in sociatate. Formarea si dezvoltarea individului se desfasoara in plan intelectual, moral si fizic.
Educatia are un rol determinent asupra societatii din care fac parte indivizii, nivelul de educatie ai acestora determinand nivelul de educatie al societatii respective ceea ce determina si nivelul de evolutie tehnologica si culturala.

Invatamant

Invatamantul este una dinte metodele istitutionalizate de creere al unui nivel de educatie in randul indivizilor societatii.
Prin mijloace metodice si cu intindere pe durata mai multor ani de zile invatamantul este forma principala de instruire la diverse nivele educationale. 
Structurat pe ani de studii dar si pe specialitati si discipline invatamantul antreneaza cu sine majore resurse financiare si logistice. 
Unele forme de invatamant, mai ales cel superior se desfasoara cateodata in institutii de mari dimensiuni si la nivel profesional si stiintific extrem de ridicat incat au creat o adevarata faima acestora.
Tarile avansate din punct de vedere economic aloca anual un procent important din PIB (Produsul Intern Brut al unei tari) in vederea dezvotarii si diversificarii invatamantului. Deasemenea si invatamantul privat este extrem de dezvoltat fiind supus unui inalt sistem concurential care este benefic cresterii nivelului educational.

Invatamantul ca nivel calitativ poate da si chiar da in mare parte nivelul educational al unei anumite societati asigurand astfel acesteia un anumit progres tehnic si stiintific si nu in cele din urma cultural.